Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Hvidløg

Brug

Den gennemtrængende duft og skarpe smag er ikke til at tage fejl af. Hvidløg er fast ingrediens i et utal af retter og kan altid fuldende mad, der trænger til lidt ekstra. Det er en grøntsag, men bruges som krydderi, og selv om hvidløg i sig selv er gennemtrængende, fremhæver det også rettens andre smagsstoffer. Hvidløg har især sin faste plads i det asiatiske køkken og i mad fra middelhavslandene. Fisk, kød, brød, olier, grøntsager, bælgfrugter og et utal af andre råvarer tager med glæde imod hvidløg.

 

Tip

 Steg hakket hvidløg hurtigt og forsigtigt. Ellers bliver det nemt brunt og bittert i smagen. Vil du have en mild hvidløgssmag i din mad, kan du stege et par hele fed hurtigt i smør eller olie og tage dem op igen, inden du lægger resten af ingredienserne i.

 

Alternativ

I stedet for hvidløg kan du f.eks. bruge de almindelige zittauerløg eller skalotteløg.

 

Vidste du, at

  hvidløg stammer fra Asien, men kom til Europa i middelalderen, hvor det både var et vigtigt lægemiddel og en køkkenurt? I 1600-tallet blev hvidløgets stærke lugt generende i takt med, at omgangsformerne mellem mennesker blev mere forfinede. Brugen af hvidløg gik tilbage, men siden 1960’erne er hvidløg igen kommet ind i de danske køkkener. Især sammen med mad fra middelhavslandene.

Opbevaring

Hvidløg bør opbevares tørt, mørkt og koldt, f.eks. i bunden af dit køkkenskab. Hvis ikke det er muligt kan du opbevare hvidløg i køleskabet.
6 måneder
I køkkenskab