Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Hvidkål

Brug

Et hvidkålshoved vejer i indkøbsposen og er heller ikke bange for at fylde sin plads ud i køleskabet, hvor det holder sig frisk i mindst to-tre uger. Et hvidkålshoved strækker til flere retter, men lad dig ikke afskrække, hvis det virker uoverskueligt at gå i krig med det på køkkenbordet. Fjern de yderste blade. Læg kræfter i, og del hvidkålshovedet i fire stykker med en stor, skarp kniv. Skær stokken væk, og hvidkålens skarpe smag og sprøde bid er klar til at berige dine salater og gryderetter. Skær hvidkål i fine strimler og lynsteg dem i wok-retter med soja, hvidløg, chili og ingefær. Eller læg an til amerikansk coleslaw med rå fintsnittet hvidkål og groft reven gulerod. Vend begge dele i en dressing - typisk med mayonnaise, eddike og evt. creme fraiche. Spis flødestuvet hvidkål til medisterpølse, eller lad hvidkål give fylde og bid i supper og gryderetter. Rå fintsnittet hvidkål er lækkert som salat med olie-eddikedressing evt. blandet med honning. Drys med ristede nødder og kerner.

 

Sæson

Hele året. Man skelner mellem vinter- og sommerhvidkål. Vinterhvidkål er større og mere bastant end sommerhvidkål, som tilberedes på samme måde som spidskål.

 

Alternativ

Brug f.eks. spidskål eller savojkål, som er mildere end hvidkål. Eller brug rødkål, som er lidt sødere end hvidkål, men også sejere og derfor kræver længere kogetid.

 

Vidste du, at

  hvidkål er den mest almindelige kål? Den indeholder en god portion C-vitamin og fibre. Kål er en af verdens ældste grøntsager, og hvidkål har været spist i Danmark siden 1500-tallet. De fleste lande har deres egen måde at bruge hvidkål på, lige fra sauerkraut i Tyskland til coleslaw i USA.

Opbevaring

Opbevar kål i en plastikpose eller anden tætsluttende beholder i køleskabet. Kål kan holde sig længe, helt op til 3 uger. Kål kan fryses, men skal først snittes og dernæst blancheres. Frys kål i en plastikpose. Brug den optøede kål i f.eks. gryderetter, supper eller wok.
8 måneder
I fryser
14 dage
I køleskab