Hindbær

Brug

Hindbær er søde, men hanker samtidig op i maden et friskt og syrligt pust. Is, sorbet, tærter, muffins, rødgrød, fromager og mousse får det bedste frem i hindbær. Det er i desserter, vi kender dem bedst. Brug også hindbær i syltetøj, kompotter, gele og saft. Lad friske hindbær eller hindbæreddike spille op til ost og rucola i en blandet salat. Eller nyd friske hindbær på yoghurt, i smoothies eller med fløde og sukkker.

 

Tip

Hindbær er bløde, sarte bær, og friske hindbær bør ikke vaskes, med mindre der er jord på dem. Vand gør dem sjaskede og fjerner noget af aromaen. Hvis det er nødvendigt at gøre dem rene, så undgå at skylle dem under rindende vand. Læg dem i stedet i et dørslag og dyp det forsigtigt i vand.

 

Alternativ

Brug f.eks. jordbær, brombær eller boysenbær i stedet for hindbær.

 

Vidste du, at

  der også findes sorte, gule, orange, violette og hvide hindbær? I Europa dyrker vi hovedsagligt røde hindbær, men i USA er der også en stor produktion af sorte hindbær. Vilde hindbær vokser i det meste af Europa og har været spist siden oldtiden. Dyrkning af hindbær er et relativt nyt fænomen, og op til midten af 1800-tallet var dyrkede hindbær ikke så udbredt som de vilde. Men pludselig blev det interessant at dyrke og krydse forskellige hindbær-arter, og resultatet var bl.a. nye og større bær.

Opbevaring

Hindbær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Husk at fjerne stødte og dårlige hindbær inden opbevaring. Hindbær kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Frys hindbær i en frysepose eller anden beholder.
10 måneder
I fryser
1 dag
I køkkenskab
3 dage
I køleskab