Hellefisk

Brug

Hellefisk er en fed fladfisk, og herhjemme er den især værdsat på det kolde bord. Nyd røget eller gravad hellefisk med stenbiderrogn, salat og cremefraiche. Eller giv den røgede hellefisk selskab af coleslaw eller rygeostsalat. På det varme bord er hellefiskens kød cremefarvet, blødt og vandet. Grill, steg, bag eller kog fersk hellefisk med grøntsager og krydderurter. Prøv f.eks. hellefisk bagt i serranoskinke til citrondampet spidskål. Hellefisk klæder også fiskesupper, f.eks. rejesuppe med fennikel og fløde.

 

Sæson

Hellefisk er i sæson hele året, men spisekvaliteten topper ved juletid. 

 

Alternativ

Brug evt. røget eller gravad laks i stedet for røget eller gravad hellefisk. Brug f.eks. torsk, sej eller kuller i stedet for fersk hellefisk. 

 

Vidste du, at

hellefisk er grønlændernes yndlingsfisk og har stor betydning for fiskeriet i Grønland? Men det er ikke fiskens kød, der er eftertragtet. I Grønland er hellefiskens finner en stor delikatesse. Hellefisk minder om helleflynder, som er den største af alle fladfisk. 

Opbevaring

Opbevar hellefisk så koldt som muligt. Fersk fisk skal opbevares i køleskabet mens frossen fisk skal opbevares i fryseren. Fersk fisk skal tilberedes sammen dag som det er købt. Sørg altid for at den ferske fisk er frisk. Du kan se at fisken er frisk, hvis øjnene er klare og gennemsigtige, gællerne er blodrøde og uden slim, og fisken lugter frisk af hav og tang. Fisk kan med fordel fryses. Optø altid fisk i køleskabet.
3 måneder
I fryser
1 dag
I køleskab