Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Hakket oksekød

Brug

Hakket oksekød spiller hovedrollen i mange klassiske hverdagsretter. Måske fordi det både er billigt og utroligt anvendeligt, når der skal kød på bordet i en snæver vending. Brug hakket oksekød i kødsovs til lasagne og spaghetti. Eller i pirogger eller til kødboller på spid. Nyd klassiske hakkebøffer med bløde løg, kartofler og brun sovs. Eller læg an til en solid hjemmelavet burger med hakket oksekød blandet med friske krydderurter, engelsk sauce, lidt sennep og hvidløg. Steg bøfferne, eller smid dem på grillen. Byg din burger, som du bedst kan lide den, og der er mæthedsgaranti.

 

Tip

Du kan hakke kødet selv. Køb et stykke oksekød, f.eks. fra bov, og kør det gennem en kødhakker eller foodprocessor derhjemme.

 

Alternativ

Brug evt. hakket kalve- eller svinekød i stedet for hakket oksekød.

 

Vidste du, at

  62% af kødet fra en okse ender som hakket oksekød? Hele udskæringer, som er egnet til at stege eller koge, udgør nemlig kun en begrænset del af oksen.

Opbevaring

Hakket kød skal opbevares i køleskabet. Vakuumpakning eller pakning i forseglet plastikemballage forlænger kødets holdbarhed. Tjek altid sidste anvendelsesdato på pakken. Kødet bør ikke anvendes efter denne dato. Hakket kød kan fryses. Hakket kød i forseglet plastikbakke skal pakkes om inden frysning, da emballagen ikke egner sig til frysning. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskabet.
4 måneder
I fryser
2 dage
I køleskab
åbnet