Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Gulerod

Brug

Gulerod er fast og sprød, og der skal mere end en simre-ret til at slå den ud af kurs. Lad gulerødderne passe sig selv i en gryderet – de går ikke i stykker – eller lad dem sprede sødme i en skoldhed suppe. Gulerod er måske den mest alsidige af alle rødder i køkkenet. Dens sødme passer til næsten alle ingredienser og gør den også fantastisk i brød og kager med gods i. Gulerod er værdsat som tilbehør til kylling, fisk og kød. Kog gulerødderne let, og vend dem i hakket persille eller pesto. Eller skær dem i skiver og bag dem på amerikansk manér med kanel og farin. Spis små nye gulerødder rå som en delikatesse i sig selv. De er sødere end de store modne.

 

Tip

Køber du gulerødder med grøn top, så skær toppen af, inden du lægger dem i køleskabet. Ellers bliver gulerødderne bløde.

 

Alternativ

Brug f.eks. rødbede, pastinak, kartoffel eller søde kartofler i stedet for gulerod. Brug evt. squash i stedet for gulerod i bagværk.

 

Vidste du, at

 den velkendte orange gulerod først blev udviklet i Holland i 1600-tallet? De første gulerødder var røde, sorte og violette sorter. Gulerod er en skærmplante, som stammer fra Lilleasien og Egypten, hvor den har vokset i mere end 2000 år. Den kom til Europa i middelalderen, hvor den både var have-urt og lægeplante og blev brugt til farvning. Gulerod vokser stadig vildt i store dele af Europa.

Opbevaring

Tag gulerødderne ud af posen og put dem i en plastikboks. Opbevar dem i grøntsagsskuffen i køleskabet, så holder de sig bedst.
21 dage
I køleskab