Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Grønne bønner

Brug

En portion grønne bønner i kogende vand med lidt salt. Nemmere bliver det ikke, når kødet trænger til lidt grønt. Det er sådan, vi kender grønne bønner bedst til hverdag og fest. Der er bid i dem, hvis de er kogt tilpas. De smager mildt, er dekorative og passer til det meste. Kolde bønner giver gods i grønne salater. Vend dem i en olie-eddikedressing og smag til med hvidløg og krydderurter. Bland grønne bønner med feta og kidney beans eller olivenolie, citronsaft og parmesan. Eller svits dem i olie med løg og krydderier.

 

Tip

Det er en god idé at koge grønne bønner, selv om de kan miste lidt af deres bid af det. Rå bønner kan give maveproblemer, fordi de indeholder proteinstoffet lektin. Kogning i 5-10 min. ødelægger lektinerne.

 

Alternativ

I stedet for grønne bønner kan du evt. bruge snitbønner eller ærter.

 

Vidste du, at

  grønne bønner stammer fra Mellemamerika, hvor de har været dyrket i mere end 6000 år? Opdagelsesrejsende bragte dem til Europa i 1500-tallet. I dag er de udbredt i hele verden og er blevet en del af vidt forskellige madkulturer. I Asien koges grønne bønner med kokosmælk, grækerne spiser dem med tomat og spidskommen, og i Tyskland er de glade for grønne bønner med bacon eller frugt.

Opbevaring

Grønne bønner opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig 5-7 dage. Grønne bønner kan fryses i op til 10 måneder, men skal blancheres inden frysning.
10 måneder
I fryser
5 dage
I køleskab