Tema

Retter med asparges

Er der noget bedre end en helt frisk grøn asparges, der sprødt knaser mellem tænderne? Det synes vi ikke! Her finder du derfor en række spændende aspargesopskrifter til sommeraftenerne.

Nyd den mens den er her

Den lækre asparges er kun i sæson i maj og juni, og derfor er det med at få nydt den sprøde spise mens den er her. Hvis du hurtigt bliver træt af letkogte asparges som tilbehør, kan du med fordel gøre aspargesen til hovedrollen i måltidet. Du kan sagtens lave en skøn hotdog med asparges i stedet for den traditionelle pølse, eller kreere en cremet aspargessuppe.

Den hvide asparges

Den hvide asparges har en sart, ærteagtig smag. I det danske køkken er den særligt kendt fra tarteletter og cremede aspargessupper, men den fungerer også rigtig godt som tilbehør til fisk. Den hvide asparges er tykkere end den grønne og skal skrælles før den spises. Den dekorative top bør du ikke skrælle, den er fin som den er, men resten af aspargesen skrælles oppefra og ned. Husk at knække bunden af, der hvor aspargesen naturligt giver efter.

Den grønne asparges

Den grønne asparges er lidt lettere at håndtere, her er det kun bunden der skal brækkes af. Den kan tilberedes på et utal af måder, men det skal gøres nænsomt; asparges kan let få for meget. Skal det gå stærkt er de grønne asparges skønne på panden med lidt olie, salt og hvidløg. Så er der lækkert sommertilbehør til aftensmaden på ingen tid.

Hvis du vil vide mere om forskellen på grønne og hvide asparges, kan du læse med her.