Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Filodej

Brug

Filodej bruges til tærter, forårsruller, samosas, strudel, baklava eller til indbagte retter med for eksempel fisk. Dejen består af vand og mel, som æltes sammen og rulles ud til det er papirtyndt. Filodej er meget neutral i smagen, så det kan anvendes til desserter såvel som mere salte retter. Prøv at lave små pakker af filodej med fyld af hvid fisk (fileter), finthakket forårsløg, spinat og et par skiver frisk mozzarella ost, pensl med hvidløgsolie og bag dem til de er gyldne og sprøde.

Sæson

Kan købes på frost i velassorterede supermarkeder året rundt.

Tip

Filodejen bliver skrøbelig og knækker let, hvis den tørrer ud. Hold dejen frisk ved at lægge et fugtigt viskestykke over, mens du arbejder. Skal filodejen bages, kan man med fordel pensle dejen med lidt olie eller smør, så bliver resultatet med garanti sprødt og gyldent.

Alternativ

Butterdej er et fint alternativ til filodej, som også kan købes færdiglavet. Butterdej kan dog ikke erstatte filodej i alle retter, da den har en langt mere fed og smuldrende konsistens. Brug den til bagning og brug forårsrulledej eller rispapir retter som tilberedes i friture.

Vidste du at

Filodej er ingen ny opfindelse. Så tidligt som i det 11. århundrede kendte man i Tyrkiet til filodej under navnet yufka, som betyder tynd. Navnet filo er græsk og betyder dej.

Opbevaring

Opbevar filodej på køl eller frost. Filodej kan holde sig ca. 10 måneder i fryseren.
10 måneder
I fryser
14 dage
I køleskab