Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Dijonsennep

Brug

Vi kender den fra pølsevognen sammen med ketchup og remoulade og som tilbehør til kogt hambrugerryg, ribben eller flæsk. Dijonsennep fremstilles af afskallede sennepsfrø, som males til en tyk pasta sammen med druesaft og vin. I butikken findes den i mange smagsvarianter med forskellig styrke og i både fint- og groftmalede udgaver. Både den fine og grove dijonsennep kan bruges i adskillige marinader, dressinger og saucer og smager skønt i kombination med rodfrugter, lyst kød, skaldyr og fisk. Prøv at blande dijonsennep, honning og hakkede hasselnødder og bag laksefileter i ovnen med denne marinade på toppen. Det er nemt og særdeles velsmagende. Sennepspulver er fintmalede sennepskorn, der kan bruges til hjemmelavet sennep. Det mikses med vand, eddike, farin, salt og peber eller tilsættes direkte i stedet for flydende sennep for eksempel til krydring af kød til grill.

Sæson

Dijonsennep kan købes i alle supermarkeder året rundt.

Tip

Sennep tåler ikke kraftig opvarmning i f.eks. saucer, så tilsæt den altid til slut i tilberedningen, lige inden servering.

Alternativ

Dijonsenneppens kradse smag kommer fra sennepskornene, og de kan erstattes af peberrod, syltede grønne peberkorn eller friskkværnede sorte peberkorn.

Vidste du at

Dijon er en by i Frankrig. Her opfandt man i 1853 en dampdrevet sennepsmølle. I dag kommer mere end halvdelen af verdens forbrug af sennep fra Dijon.

Opbevaring

Uåbnet sennep bør opbevares tørt og køligt. Efter åbning bør sennep opbevares i køleskab for at opnå længst holdbarhed.
2 år
I køkkenskab
uåbnet
8 måneder
I køleskab
åbnet