Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Cremefraiche

Brug

Cremet, syrlig og frisk. Cremefraiche er det bedste fra fløde og yoghurt i skøn forening. Når flødeskum er for fed og sød på frugttærten, eller yoghurt er for sur og mager som dressing, så ræk ud efter cremefraiche i stedet. En skefuld cremefraiche svaler og giver aroma i en varm, tyk vintersuppe. Eller samler kaviar og rødløg med bløde strøg på ekstravagante russiske blinis. Fisk og frugt spiller især godt med cremefraiche. Spis den til røget laks, ørredmousse eller på jordbærtærte. Eller rør cremefraiche op med lidt flormelis og nyd den på bærtrifli i stedet for flødeskum.

 

Tip

Vælg cremefraiche 38% for den mere markante flødesmag end cremefraiche 18%. Vælg fraiche 9% for den lave fedtprocent.

 

Alternativ

Brug f.eks. ymer, græsk yoghurt eller fløde i stedet for cremefraiche.

 

Vidste du, at

  cremefraiche er baseret på fløde, og at den i gamle dage blev til ved at lade fløden stå ved stuetemperatur natten over? Fløde indeholder nemlig naturligt de mælkesyrebakterier, som får den til at syrne og blive tyk. I dag fremstiller mejerierne cremefraiche på pasteuriseret fløde og tilsætter derefter bakterierne. Cremefraiche bliver i dag til på en blanding af fløde og skummetmælk for at skabe den rette fedtprocent. Jo højere fedtprocent, des mere fløde består cremefraichen af.

Opbevaring

Cremefraiche opbevares i køleskabet. Konsistensen bliver lidt tykkere, jo ældre den bliver. Opbevares cremefraiche ved for høj temperatur bliver smagen sur og konsistensen klumpet. Undgå derfor, at have produktet uden for køleskabet for længe. Cremefraiche kan ikke fryses.
10 dage
I køleskab
uåbnet
5 dage
I køleskab
åbnet