Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Couscous

Brug

Couscous har hjemme i det nordafrikanske køkken. Her er couscous, hvad pasta er for italienere, ris er for kinesere, og kartofler er for danskere: Hjertet i ethvert traditionelt måltid. Hæld kogende vand og salt eller bouillon over den rå couscous i en skål, og lad den trække i cirka ti minutter. Smag til med olie og evt. smør. Nemmere bliver det ikke. Spis couscous til lam på marrokansk manér, krydret med spidskommen, safran og koriander. Nyd også kold couscous blandet med tomat, mynte, citronsaft, olie, tørrede abrikoser, nødder og persille. Spis det til alt fra fjerkræ og frikadeller til fisk.

 

Tip

Prøv couscous i desserter eller som mellemmåltid. F.eks. couscous med frugt og yoghurt. Eller couscous blandet med appelsinsaft, sukker, mandler, nødder og tørret frugt.

 

Alternativ

Brug f.eks. bulgur, ris, quinoa eller speltkerner i stedet for couscous.

 

Vidste du, at

 couscous er pasta lavet af durumhvede? Couscous er derfor ikke en kornsort fra naturen, selvom couscous spiller samme rolle som gryn og korn i madlavningen. Couscous er forankret i Nordafrika, men findes også i varianter på Sicilien, i Frankrig, Brasilien og Senegal.

Opbevaring

Couscous bør opbevares tørt og mørkt, f.eks. i dit køkkenskab. Opbevar aldrig couscous i direkte sollys. Kogt couscous og andre madrester kan holde sig ca. 4 dage i køleskabet. Pak madresterne ind i en tætlukkende beholder.
6 måneder
I køkkenskab