Bladselleri

Brug

Bladselleri smager kraftigt og krydret på en lidt prikkende måde. For 100 år siden kendte vi den slet ikke. Først da vi begyndte at spise »moderne« kalkun med waldorfsalat og fandt ud af at dyppe selleristænger i dip ligesom amerikanerne, blev den lange grøntsag hvermandseje. Tynde skiver bladselleri er gode til at hanke op i en flad spaghettiret og giver suppen smag. Den er sprød og frisk i næsten alle salater - både stilk og blade smager godt. Bladselleri har fra gammel tid været brugt som medicinsk urt, den skulle virke godt på fordøjelsen, og dens stærke aroma havde ry for at være et virksomt elskovsmiddel. Bladselleri indeholder B-og C-vitamin og mineralerne kalium, kalcium, fosfor og magnesium.

Opbevaring

Opbevar bladselleri indpakket i en plastikpose i køleskabet. Så kan den holde sig ca. 7 dage. Bladselleri mister sprødheden med tiden, men ved at lægge bladselleri i isvand kan du få sprødheden tilbage. Bladselleri kan fryses, men skal først blancheres i ca. 2 minutter. Den mister sin sprødhed ved blanchering.
10 måneder
I fryser
7 dage
I køleskab