Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Asparges

Brug

Danske, friske asparges er et sikkert forårstegn, og de saftige, sprøde stængler er en kærkommen forfriskning efter måneder med tunge vintergrøntsager. Du kan få grønne og hvide asparges, og de er nemme i køkkenet, men tilberedes lidt forskelligt. Hvide asparges er sejere end de grønne og skal skrælles og koge dobbelt så længe som de grønne. Spis grønne og hvide asparges med smeltet smør, salt eller f.eks. parmesanost. Nyd dem med parmaskinke eller i småstykker i en blandet salat. Eller brug asparges som tilbehør til salte fisk eller kød eller i tærter, supper og omeletter.

 

Sæson

Danske hvide og grønne asparges har kort sæson – cirka fra 1. maj til sankthans. I Danmark er dyrkningen af hvide asparges gået stærkt tilbage, og de grønne har næsten overtaget markedet. Vi importerer også friske asparges næsten året rundt, så det er muligt at købe dem uden for den danske forårssæson, men kvaliteten kan svinge.

 

Alternativ

Brug f.eks. avocado i stedet for asparges til fisk. Eller prøv sprøde sukkerærter, squash eller broccoli.

 

Vidste du, at

hvide asparges vokser under jorden, mens de grønne vokser over jorden? Det kræver mere arbejde at dyrke de hvide, og de høstes med håndkraft. Derfor er de dyrere end de grønne. Asparges er en stængelgrøntsag og i familie med bl.a. bladselleri og rabarber. Den var kendt af ægypterne for 5000-6000 år siden. I Danmark har vi spist grønne asparges siden 1960’erne, men de hvide har vi dyrket siden 1700-tallet. Dengang var hvide asparges populære i ragouter, hvilket den klassiske, danske forret ”Tarteletter med høns i asparges” er et minde om.

Opbevaring

Asparges opbevares bedst i en plastikpose i køleskab. Her kan de holde sig i ca. 3 dage. Asparges kan fryses, men skal først blancheres i kogende vand i 2 minutter.
10 måneder
I fryser
3 dage
I køleskab