Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Andebryst

Brug

Aftensmaden stiger i graderne og festmåltidet imponerer, når saftigt andebryst er på bordet. Andebryst er nemt at gå til i køkkenet. Lad det stege i sit eget fedt og hold øje med, at kødet ikke bliver for tørt. Rødvin, appelsin, balsamico, tyttebær, hindbær og andet syrligt klæder andebrystet. Læg stegt eller røget andebryst i skiver i en grøn salat med bær og eddikedressing, og lad kødets kraftige smag komme til sin ret. Pensl skindsiden med honning og balsamico inden stegning for at karamelisere det. Eller nyd andebryst på klassisk manér med brun sovs, kartofler og rødkål.

 

Tip

Andebryst er et nemt alternativ til en hel andesteg juleaften.

 

Alternativ

Brug kalkun eller gås i stedet for and.

 

Vidste du, at

  hvid peking er den mest almindelige and, vi opdrætter, i Danmark? Den gemmer på en del fedt under skindet, som skal smeltes af under tilberedningen. Berberiand er også populær, og vi importerer den typisk på frost fra Frankrig. Den er mindre i størrelsen, mindre fed og med en god mængde fast brystkød. Vildænder er sjældnere på middagsbordet og skydes på jagt, men du kan købe dem hos vildthandlere og i gårdbutikker. Vildænder er f.eks. gråænder, som vi fodrer med franskbrød i naturen.

Opbevaring

Andebryst kan opbevares 2 dage i køleskabet. Er kødet indpakket i vakuum eller forseglet plastikemballage er holdbarheden længere. Du kan fryse andebryst. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier.
5 måneder
I fryser
2 dage
I køleskab
åbnet