Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

And

Kendetegn

And hører julen til. Spises ofte sammen med flæskesteg og deler tilbehør med flæskesteg: De brunede kartofler, rødkålen, den kraftige sovs. 70 procent af danskerne spiser andesteg juleaften. Ænder slagtes normalt efter 8 uger. Der findes store 13-ugers ænder på ca. 3,5 kg. De er dyrere pr. kg. men også mere kødfulde end 8 ugers ænder. Ænder er fede, de indeholder ca. 40 procent fedt, gæs indeholder til sammenligning ca. 35 procent fedt. En kalkun indeholder ca. 5 procent fedt.

Tip

Andesteg på den klassiske måde tilberedes i ovnen. Prøv også sprængt and med flødepeberrod. Anden lægges i saltlage (4 liter vand, der er kogt op med lidt sukker og 500 g salt) i køleskab i to døgn og koges bagefter med urter. Server med flødeskum rørt op med friskrevet peberrod.

Opbevaring

En and kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel and holde sig i ca. 5 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier
5 måneder
I fryser
2 dage
I køleskab