Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Ananas

Brug

Ananas er den bedst kendte tropefrugt og har altid fascineret mennesker med sit kunstfærdige udseende. Toppen ligner en kongekrone og kødet er fast, saftigt og sødt. Ikke underligt, at ananas kaldes frugternes konge. Brug ananas i alt, der trænger til eksotisk sødme. Frugtsalat, kager, smoothies, yoghurt, is, chutney og salater liver op af ananas. Asiatisk mad og ananas er uadskillelige. Brug ananas i wokretter med karry, ingefær, hvidløg, koksmælk og fisk eller kylling. Ananas er fast i kødet og holder også til grillen, f.eks. med rørsukker og ingefær.

 

Tip

En ananas er moden, når du kan lirke og bevæge dens miderste blade. En moden ananas dufter af ananas, og skallen giver efter og er uden bløde punkter.   

 

Alternativ

 Brug mango, papaya, banan, passionsfrugt og andre eksotiske frugter i stedet for ananas. 

 

Vidste du, at

navnet ananas er opfundet af franskmændene? De har opkaldt ananas efter dens oprindelige caribiske navn ’nana memi’, som betyder udsøgt frugt. Englænderne gav ananas navnet ’pineapple’, fordi de syntes, den lignede en fyrrekogle, som hedder ’pine cone’ på engelsk. Ananas kan give en snerpende fornemmelse i læberne, fordi den indeholder det proteinspaltende enzym bromelin. Når du spiser ananas, går bromelin i gang med at spalte proteinen i læbernes celler. Effekten af bromelin forsvinder, når ananas varmes op.  

Opbevaring

Ananas bør opbevares ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan frugten med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Du skal dog være opmærksom på at ananas kan få køleskader hvis den opbevares for koldt. Ananas kan fryses. Skær ananas i skiver eller tern og frys den i en frysepose eller anden tætlukkende beholder. Frossen ananas kan f.eks. kan bruges i smoothies.
10 måneder
I fryser
10 dage
I køleskab