Vi Skal Spise bliver til Coop opskrifter. Nogle af vores opskrifter sender dig videre til vores nye spændende opskrifts side. Håber du kan lide det!

Privatlivspolitik

I Coop har vi et ønske om at beskytte dine personlige oplysninger. Vi vil gøre vores for, at du nemt forstår, hvordan vi bruger dine oplysninger samt fortælle om, hvordan vi gør brug af cookies. Du accepterer nedenstående persondatapolitik, når du besøger viskalspise.dk.

 

Når du bruger viskalspise.dk indsamler vi oplysninger om dig. Her kan du læse om, hvilke informationer vi indsamler, hvordan vi behandler informationerne, og hvem du eventuelt kan kontakte vedrørende dine informationer.

 

Dette website udbydes af:
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund
Telefon: 39 47 00 00
E-mail: coop@coop.dk

 

Indsamling af oplysninger
På viskalspise.dk indsamler vi to typer af oplysninger:

  • Cookies
  • Personoplysninger

 

Brug af cookies på viskalspise.dk
Næsten alle websites gør i dag brug af cookies. Når du besøger et website, bliver der lagt en eller flere cookies. Det gør vi for at kunne gøre din oplevelse på viskalspise.dk endnu bedre.

 

Vi og vores samarbejdspartnere bruger også cookies for at forbedre brugervenligheden på vores sites og for at kunne forbedre vores markedsføring. Når du klikker dig ind på viskalspise.dk indsamles en række oplysninger om dig, din computer og din adfærd på websitet. Nedenfor kan du læse detaljeret om de informationer vi indsamler, hvordan vi behandler oplysningerne, hvad vi bruger dem til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger.

 

Coop forpligtiger sig til at overholde de af Foreningen af Danske Interaktive Medier til enhver tid fastlagte retningslinjer for behandling af cookies og persondata.

Herunder kan du læse en detaljeret redegørelse for vores brug af cookies samt opbevaring af personoplysninger 

 

1. Cookies
Når du besøger viskalspise.dk modtager du automatisk en eller flere cookies. Hvis du ikke ønsker dette, kan du klikke her: http://minecookies.org/cookiehandtering for at få en vejledning om, hvordan du – helt eller delvist – undgår at modtage cookies og sletter de cookies, der ligger på din harddisk.

 

1.1 Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser og genkendes af websitet ved tilbagevendende besøg og gør det muligt at sende individualiseret information til din browser. En cookie kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato, men der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie. Den er ikke et program, og den kan ikke indeholde virus.

 

1.2 I hvor lang tid opbevares cookies?
Cookiens levetid kan variere efter hvad de enkelte udbydere har sat dem til. Nogle cookie forsvinder så snart du lukker browservinduet, andre kan eksistere i flere år. Mange udbydere anvender typisk 12 eller 24 måneders levetid på deres annonce-, statistik og indholdsrelaterede cookies. Levetiden på de opt-out / fravalgs-cookies, der bliver sat på dette site, er dog helt oppe på 10 år. Men det forudsætter naturligvis, at du ikke selv sletter dem i mellemtiden. Bemærk at levetiden forlænges efter hvert besøg, så det er f.eks. 24 måneder fra sidst, at du har besøgt et website, at cookies opbevares på din computer. Du kan til enhver tid selv slette cookies på din computer. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering 

 

1.3 Hvordan undgår jeg cookies?
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser:http://minecookies.org/cookiehandtering. Vi gør opmærksom på, at vi på linket har opstillet en vejledning for langt de fleste browsere, men enkelte vil ikke være nævnt. Hvis du har en browser, der ikke er nævnt i linket, beder vi dig gøre os opmærksomme på dette, hvorefter vi vil tilføje en vejledning vedrørende denne browser. Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke F1 på din pc. Søg efter "cookies".

 

1.4 Hvad bruges cookies til på vores websites?
For at fastlægge, hvem der besøger vores websites, bruger vi cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. På den måde får vi mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, der stemmer overens med dine og øvrige brugeres interesser og ønsker.

 

Vi bruger også cookies til at levere målrettede online annoncer. Det samme gør sig gældende i forbindelse med spørgeskemaundersøgelser, analyser og lignende. Ved alle reklameformater registrerer vi, om du klikker på de leverede annoncer.

 

1.5 Cookies fra vores samarbejdspartnere
I nedenstående afsnit er oversigt over, hvilke samarbejdspartnere, der sender cookies via vores websites, og har adgang til oplysninger indsamlet via cookies sendt fra vores websites.

 

Vi bruger flere statistikprogrammer, hvor vi kigger på data fra vores brugere. Her er det ikke muligt at genkende enkeltpersoner, og data bruges kun i forbindelse med at drive, udvikle og forbedre vores websites samt at kunne forbedre vores markedsføring.

 

Vi bruger også cookies til at målrette annoncer mod dig baseret på, hvad der vurderes mest relevant ud fra indholdet på de sider, du besøger og har besøgt tidligere. Bemærk, at denne målretning sker på andre sider udover dette website. Ønsker du ikke at indgå i disse netværk, kan du fravælge dem samlet eller individuelt her: http://minecookies.org/fravalg

 

1.6 Cookies fra Gemius
Coop er medlem af Foreningen af Danske Interaktive Medier. Derfor anvender vi cookies fra systemet Gemius, der på vegne af FDIM registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites. FDIM og Gemius udfører målingen under nøje iagttagelse af persondataloven og alle bekendtgørelser på området samt af ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver derfor ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd.

 

Indsamlet data omdannes til statistisk information om hele internetbruger-gruppen, der gør det muligt at bestemme f.eks. hvilke websider der er mest populære i de forskellige demografiske grupper (f.eks. blandt kvinder og mænd). Data præsenteres kun til andre personer eller virksomheder i samlet form.

 

Gemius cookien anvendes ikke til registrering af personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaer til GemiusAudience. Læs mere om brug af persondata i Gemius Audience.

 

Data videregives til tredjeparter herunder FDIM's medlemmer i anonymiseret form med det formål at målrette markedsføring og opnå bedre viden om brugere på de enkelte websites og det danske marked generelt. Oplysninger videregives også til tredjeparter, hvis dette kræves i medfør af myndighedskrav. Generelle statistikker og lignende, som ikke kan henføres til dig, vil være offentligt tilgængelige på FDIM's hjemmeside: http://www.fdim.dk/statistik

 

Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her: http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.php

 

1.7 Cookies fra Google Analytics
Vi bruger Google Analytics til at analysere, hvordan brugerne anvender viskalspise.dk. Her er det ikke muligt at genkende enkeltpersoner. Oplysningerne gemmes på Googles servere i USA. Google Analytics kan videregive oplysningerne til tredjemand, hvis loven kræver det, eller hvis tredjemand behandler oplysningerne på Google Analytics’ vegne.

 

Google Analytics sætter to typer cookies. Den ene er en permanent cookie, der viser om det er en tilbagevendende bruger, hvilket website brugeren kommer fra, hvilken søgemaskine der er brugt osv. De permanente cookies bliver lagret på din harddisk indtil de udløber, eller du selv sletter dem. Den anden er en sessionscookie. Den bruges til at vise, hvornår og hvor længe en bruger er på sitet. Den udløber efter hver session, altså når du lukker en fane eller din browser. 

 

Læs mere om, hvordan Google bruger cookies (http://code.google.com/intl/da/apis/analytics/docs/concepts/gaConceptsCo...)

 

1.8 OpenX Add Server
Vi bruger OpenX Add Server til at styre vores interne bannere det vil sige interne reklamer fra for eksempel indhold på viskalspise.dk eller viskalspise.dk. Bannerne vises på de fleste af Coop’s sites, og der er Coop som er afsender af indholdet. Der bliver lagt en cookie, så vi kan se hvor mange der klikker på de forskellige bannere. På den måde, kan vi se hvilke budskaber som er populære, og det hjælper os til at blive endnu bedre.

 

1.9 Cookies fra Google Adsense
Flere steder på viskalspise.dk vil du se forskellige små tekstannoncer. Disse annoncer kommer fra Google Adsense systemet.

 

Via Google Adsense gemmes en cookie i din browser. Den viser hvilke annoncer du har set og måske klikket på, så annoncerne fremover bliver målrettet dine interesser. Der bliver ikke overført person-identificerbare informationer til dette system

 

2.0 Cookies fra Emediate
På viskalspise.dk vises annoncer fra Emediate. Når du besøger viskalspise.dk lægger Emediate en cookie på din computer, så du for eksempel slipper for at se den samme annonce igen og igen. Der bliver ikke overført person-identificerbare informationer til dette system. Du kan læse mere om det tekniske aspekt på deres websites http://www.emediate.com/143/. Der har du også mulighed for at afmelde, at Emediate sætter cookies.


2.1. Cookies fra Facebook
På viskalspise.dk bliver der også sat cookies fra Facebook. Det er for at gøre det let for dig at dele eller synes om indhold på Facebook. Du kan læse mere på Facebooks egen side: http://www.facebook.com/about/privacy/

 

2.2 Cookies fra KissInsights
Vi bruger KissInsights til løbende at forbedre på hjemmesiden. KissInsights giver os mulighed for at stille dig spørgsmål om hjemmesiden. Programmet bruger cookies for at vi kan stille dig de relevante spørgsmål på det relevante tidspunkt, for eksempel for ikke at stille dig det samme spørgsmål flere gange. Det er ikke tale om personhenførbare oplysninger.

 

2.3 Cookies fra Optimizely
Vi bruger Optimizely til løbende at forbedre på hjemmesiden. Optimizely giver os mulighed for for eksempel at afprøve forskellige overskrifter til forskellige brugere. Optimizely måler hvor meget brugerne klikker på den ene variant frem for den anden. Det er ikke tale om personhenførbare oplysninger.

 

2.4 Kontaktoplysninger
Hvis du ønsker nærmere oplysninger kan henvendelser rettes til: Coop, Roskildevej 65, 2620 Albertslund eller e-mail coop@coop.dk.

 

3. Personoplysninger

3.1 Personhenførbare oplysninger
Personhenførbare oplysninger afgives aldrig til tredjepart, og vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger f.eks. ved at registrere dig, tilmelde dig et arrangement, købe en vare eller deltage i en undersøgelse m.v. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner. I forbindelse med køb eller tilmelding til en service er obligatoriske oplysninger markeret tydeligt på formularen. Afgivelse af øvrige oplysninger i forbindelse med køb eller tilmelding til en service er frivilligt.

 

3.2 Brug af personoplysninger
Personoplysninger bruges først og fremmest til at du kan få fuldt udbytte af viskalspise.dk eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af viskalspise.dk. 

 

3.3 Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Coop, skal du rette henvendelse til coop@coop.dk eller telefon 39 47 00 00. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

 

3.4 Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

 

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for "sidst opdateret" nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

 

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

 

Ændringer i denne erklæring
Vi forbeholder os ret til løbende at ændre denne erklæring og lægge nye versioner på vores websites. 

 

Venlig hilsen

 

Coop